miércoles, 26 de agosto de 2009

Valor nutritivo dos cabazos

Hoxe os cabazos teñen posto importante na alimentación humana en forma de cremas, sopas, purés, pisto, recheos e productos de repostería; feito ó que non son alleos os emigrantes retornados ou inmigrantes latinoamericanos, xa que en moitos países constitúe a base da alimentación en vez das patacas ou o arroz polo seu aporte en vitaminas e sales minerais e o seu sabor soave que permite multitude combinacións con outros productos.
O seu consumo está especialmente indicado para persoas con problemas dixestivos ou convalecentes.



Os mariñeiros levábanos nos barcos como sustituto das verduras frescas porque, ó contrario destas, consérvase moito tempo.




Tamén hai que destaca-la súa demanda como elemento ornamental, sen chegaren a acada-la popularidade da que gozan en moitos países centroeuropeos, nos que se comercializan en grandes cantidades nos meses de setembro e outubro, principalmente con motivo da celebración da festa de Halloween, da que son o símbolo por excelencia.




No hay comentarios:

Publicar un comentario